fredag, april 28, 2006

Inför arbetarnas dag

Första Maj Arbetarnas dag!

Arbetare över hela världen har alltid fått kämpa för en dräglig tillvaro även här i vårt land. I Colombia fängslas dödas idag flera fackligt aktiva deras uppdrag att företräda sina kamrater kostar dom lidande och ond bråd död ändå fortsätter kampen, nya företrädare kommer fram, dom skräms inte till tystnad. Detta är nåt vi bör skänka en tanke till en dag som denna. Colombia är ett exempel av flera runt om i världen.

Vi har det bra här i Sverige vi har föreningsrätt men den fick vi inte utan att kämpa för den.

En borgerlig regering vill minska våra möjligheter att företräda våra intressen det ser man om man läser deras förslag höjd a-kasseavgift gör det dyrare för en arbetare att vara organiserad slopad skattereduktion på A-kassa och fackavgift ett annat exempel. Och Centerns förslag gällande ungdomar ett tydligt exempel på hur en borgerlig regering inte ser alla som lika värda. Att ungdomar ska kunna sägas upp utan motivering helt enligt arbetsgivarens tycke och smak vilken grupp kommer på förslag härnäst??????

Därför måste vi fortsätta att kämpa för våra rättigheter försvara dom men även utveckla dom ett enkelt sätt är att i demokratins namn gå och rösta se till så den borgerliga alliansen inte får möjligheten att göra verklighet av sina arbetarfientliga förslag. Att vi har denna demokrati är också inget självklart för alla här i Världen även det utsprunget av kampen. Därför är vår uppgift att föra kampen vidare, inte anse oss nöjda. Politiska beslut kan på en gång riva upp det vi i historien vunnit. Upp till kamp!

Första maj är en internationell högtidsdag därför inget fel i att även se sig om i världen även utanför våra gränser.

Emmaboda. Första maj 2006

Inga kommentarer: