lördag, december 21, 2013

God Jul och gott nytt år! Mitt nyårslöfte!


Ja då är julen snart här vill önska alla en god sådan! Jag kommer att blogga och det kommer bli mycket politik åtminstone den första delen av 2014. Däremot kommer jag inte ställa upp till några val, jag känner att jag gjort mitt nu för ett tag framåt minst en mandatperiod, samtidigt som hälsan heller inte tillåter det. Men jag kommer ändå skriva och göra vad jag kan för att valet ska bli lyckat för folket som vill ha en välfärd utan privata vinstintressen och utan riskkapitalbolag som profiterar på vår gemensamma välfärd.

Alla som inte blundat sen år 2006 och fram till nu och som tycker välfärd gemensam sådan  och som tycker det självklart att alla som vill och kan ska få arbeta har insett att nuvarande regering inte gynnar detta.

Vi måste också stå upp för ett samhälle där inte människor behandlas olika, där inte människor ska känna sig sämre för att man har ett annat ursprung och bakgrund istället borde vi upptäcka vilken styrka det kan vara för vårt samhälle.

Sen är jag också bekymrad hur funktionsnedsatta människors vardag ska garanteras. Med andra ord hur ska dem behandlas? Är det inte självklart att samhället ska vara öppet och vardagen ska kunna fungera även om man är funktionsnedsatt? Alla brukar svara Ja på den frågan, men nu är det dags för lite verkstad också. så Emmaboda Kommun hur länge till ska rörelsehindrade inte kunna gå på nämndsammanträden kommunstyrelse som sägs vara öppna för alla? Hur långt tid ska det ta och behandla en sådan självklar motion? Ja dessa frågor kommer jag fortsätta skriva och debattera och engagera mig i det får bli mitt nyårslöfte!

Tack för att ni läser Mickes Röda Tråd!

1 kommentar:

Lasse Strömberg sa...

Bra skrivet! Det är många som behövs i kampen för ett bättre samhälle.