onsdag, september 12, 2012

Tala ur skägget ansvariga på kommunen!

Jag har ju lämnat kommunpolitiken sen ett par år tillbaka, tyckte det räckte för ett tag, samtidigt tycker jag det viktigt att engagera sig det gör jag ändå skulle önska att flera skulle göra detta dessutom.

 Jag följer med så gott jag kan i media vad som händer osv det har jag alltid gjort. men jag är nu oroad över vissa turer i min kommun. Nu senast upphandlingen om bowlinghallen, ja det svårt att hinna med i turerna svaren från våra folkvalda är både få och tveksamma. Har man upphandlat rätt eller inte olika besked. uppgifter rykten eller vad man ska kalla det gör gällande att det är  Ordförande i tekniska nämnden med tekniska chefen som kör sitt eget race lite som man själva tycker. Jag säger inte att detta stämmer men när klara besked från nämnden inte kommer eller från kommunalråd utan man bemöter kritik med att hålla truten och låtsas att det regna.

 Ja så framstår det hela när man följer debatten.  Men fler sitter i alla fall i nämnden men även därifrån är det tyst. Sitter man i nämnden i majoritet eller i opposition spelar ingen roll om det är så att man bryter mot lagen jag skriver om det är så att man bryter mot den eller dem lagarna då är det hela nämnden som ställs till svars. Betyder tystnaden då att allt är ok enligt reglerna och att nämnden har full insyn i förfarandet? Är det så jag ska tolka det? dessa frågor kräver svar.

Det senaste nu om att restaurangen i bowlinghallen får gratis hyra ja det kan ju inte vara rätt eller är det nåt annat som kan förklara det hela vad har jag och andra missat?. Det kan inte vara rätt enligt mitt sätt att se och tänka att ensidigt gynna en aktör i restaurangbranschen från kommunens sida. Tycker det dags att tala ur skägget nu ansvariga på kommunen!

Sen det här med refuger datasimulering uttalande om att busschaufförer borde gå utbildning i hur man kör buss, nä det lågt och dumt och det väljer jag att avstå från att kommentera nämner det bara för att sånt visar tycker jag på bristande respekt för en yrkesgrupp.Sånt gillar inte jag!

Inga kommentarer: