tisdag, mars 08, 2011

Det skulle vara hela kommunens projekt!

Ja igår var det Kommunfullmäktige. På dagordningen var projektet i Boda EMFAB kommunens fastighetsbolag begärde om en borgen på 24 miljoner kronor. Det fick man med minsta möjliga marginal 21-20Vänsterpartiet röstade nej till borgen liksom de borgerliga partierna men S och Mp segrade med sina 21 mandat tillsammans.

Man har skött detta dåligt man har inte följt lagarna när det gäller upphandlingen, utan man direktupphandlat med en entreprenör från Nybro. Vi är ju i grunden positiva till utveckling i Boda men för oss gäller det att hela kommunen ska få nytta av detta. Då är det skamligt tycker jag att man inte ens ger vårt lokala näringsliv möjlighet att få vara med. Det ger inte de signaler som är så viktiga att detta projekt är till för hela kommunen. Det är möjligt att efter en korekkt upphandling inte blivit något av våra företag i kommunen, men man borde åtminstone fått möjligheten att vara med i ett anbudsförfarande. Det heller inte omöjligt att det blivit biligare efter en korekkt upphandling, det liksom en tanke med att upphandla.

Vad händer nu om man återkommer med begäran av ännu en borgen vilket inte alls är otroligt att man gör. Ja nu är det så mycke pengar redan i projektet att då bromsa är försent.Den chansen fanns igår. Jag är rädd att vi riskerar en hallandssås i Boda. Där man helt enkelt nu måste lyckas kosta vad det kostar vill. Jag hoppas innerligt att jag har fel!

Inga kommentarer: