onsdag, oktober 08, 2008

Rödgrönt samarbete som splittrar oppositionen!

Ett stort misstag av Mona Sahlin2008-10-08Lars Ohly kommenterar att socialdemokraterna och miljöpartiet idag bestämt sig för att gå vidare med ett fördjupat samarbete inför valet 2010 utan vänsterpartiet.
– Jag tror att det är ett stort misstag av Mona Sahlin som oppositionsledare att inte klara av att samla hela oppositionen mot högerregeringen. De enda som applåderar idag är nog högeralliansen. Socialdemokraterna bjuder genom det här agerandet in de borgerliga i matchen igen, säger Lars Ohly.
– Vi vänsterpartister kommer att fortsätta vårt arbete för att ersätta den här regeringen med en vänsterregering bestående av vänsterpartiet, socialdemokraterna och miljöpartiet efter nästa val. Men det räcker inte med att byta regering. Vi måste också byta politik. Vänsterpartiet menar att rättvisan, välfärden och klimatomställningen måste stå i centrum för en vänsterregering, kommenterar Ohly.
Socialdemokraterna har framhållit att det är vänsterpartiets vilja att diskutera de ekonomiska ramverken som förhindrar ett fördjupat samarbete. Det är en förklaring som Ohly inte ger så mycket för:
– Vi ställer inte upp några ultimatum. Vi är beredda att diskutera allt. Men för oss är det helt avgörande att vi kan komma överens om en politik för ökad rättvisa, bättre välfärd och klimatinvesteringar, säger Ohly.
– Jag har respekt för den process som pågår inom både socialdemokraterna och miljöpartiet. När de är färdiga med sina interna diskussioner finns vänsterpartiet som en garant för att en ny majoritet också bedriver vänsterpolitik. Jag har gott hopp om att Mona Sahlin, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand ska ta sitt förnuft till fånga och inse att vi behöver vara tre enade oppositionspartier om vi ska klara av att både byta regering och politik efter nästa val, avslutar Lars Ohly.
-
-

Ja vad ska man säga en gång till bevisar Mona att hon är mer höger än vad medlemskåren gräsrötterna är i hennes parti. För min del glömmer jag inte miljöpartiet när dem gjorde upp om undantag i Las. Det verkar Mona glömt eller hon kanske gillade det också? En regering utan Vänsterpartiet med som garant för just vänsterpolitik är knappast vad man önskar 2010.

1 kommentar:

Anonym sa...

Snart bildar väl Mona S en koalition med det nya arbetarpartiet