måndag, januari 21, 2008

Straffa dom som är så fräcka att de är sjuka!

Vi har en regering som säger sig det ska löna sig att arbeta, samtidigt säger man då är man pensionär sjuk eller arbetslös ska man betala till den delen av folket som har lyckan att ha ett arbete och ha hälsan. Det är klassisk högerpolitik anförd av Reinfeldt och Husmark-Persson. Sköt dig själv och skit i andra.

För en socialist som jag är det otänkbart att den lilla delen av folket fast dem med mest kapital ska få skattesänkningar på de svagas bekostnad. För en rättvisa krävs att alla är med och betala och de som kan betala mer ska också göra det. Det är en skammens politik som denna regering för som spottar sjuka och arbetslösa i ansiktet dagligen.

Man pratar om utanförskapet som ska minska detta genom att se till att är du utanför ska du betala med pengar och din hälsa så du inte har fräckheten att vara sjuk längre. Cancersjuka människor drabbas av detta och cancern försvinner inte trots sänkta ersättningsnivåer i det försäkringssystem vi alla avstått pengar till just för dem som inte har lyckan att vara friska.

Sen utöver detta har vi katastrofen Odell som ska sälja ut våra gemensamma tillgångar som varje år drar in stora pengar till statskassan som vi kan använda till välfärden. Man privatiserar för privatiseringens skull talet om att minska statsskulden är inte annat än en dimridå för som Emil i Lönnebergas pappa sade Vanvetts affärer. Emils affärer visade sig ju ändå bära frukt. Odells affärer ger bara fåtalet frukten, välskötta företag som nu ägs av alla ska ägas av de som redan äger mycket. Det är skammens politik man bedriver och man har inte ens vett att skämmas.
Nu måste vi ta ställning för rättvisan och för alla människors lika värde nu som då och det måste vi alltid komma att göra. Waxholms domen visar klart och tydligt att marknaden går före människorna vi måste få till en ändring i Lissabon fördraget vi kan inte ratificera det för samtidigt skriver vi då under på att det fritt fram att dumpa lönerna i Sverige och kollektivavtalet blir snabbt ett papper utan meningsfullt innehåll. Sveriges välstånd bygger på arbetarnas svett och tårar då och nu. Det är bara arbetarna som kan försvara sin egen rätt ingen annan gör det jag hoppas innerligt att arbetarnas fackliga organisationer nu talar klarspråk och se till att de parti man valt att stödja nämligen socialdemokraterna också ser till att kräva ändringar i Lissabon fördraget för att försvara den svenska modellen med kollektivavtal och stabilitet på den svenska arbetsmarknaden. För oss i vänsterpartiet är detta självklarheter vi hoppas att övriga arbetarrörelsen också inser vart åt det lutar om vi låter en Domstol bestämma över vår lönebildning.

Mikael Nilsson
Ordförande Vänsterpartiet i Emmaboda Kommun.

Inga kommentarer: